http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu brânză dulce şi coacăze
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blat: 2 oua, 80 g zahar, 2 linguri suc de portocale, 50 g faina, 50 g amidon, un praf de copt.
Crema: 11 foi gelatina, 500 g brinza dulce, 250 g iaurt, 100 g zahar, sucul de la 2 lamai, 250 g coacaze, 400 ml smintina.

Mod de preparare: Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in galbenuse alaturi de faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se coace blatul in forma unsa si pudrata cu faina. Se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Se pune gelatina la muiat conform instructiunilor de pe plic. Brinza dulce se amesteca cu zaharul, iaurtul, zeama de lamiie. Coacazele se fac piure si se adauga si ele la amestecul de brinza. Se pune si gelatina muiata. Crema se da la rece 40 min. Se pune apoi pe blatul rece. Smintina se bate cu un plic de intaritor si se toarna deasupra tortului. Se pot inlocui coacazele cu mure sau zmeura.