http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort crocant cu zmeura
Reţetă lacto-vegetariană

Ingrediente: Blat: 300 g orez expandat cu ciocolata.
Crema: 400 g brinza de vaca, 150 ml frisca, 400 g smintina, sucul unei lamii, 50 g zahar, 8 foi gelatina alba, 250 g zmeura.

Mod de preparare: Orezul se marunteste apoi se topeste pe aburi. Se lasa sa se racoreasca 10 min apoi se toarna in forma de tort tapetata cu celofan si se apasa bine. Se lasa la racit. Brinza de vaci se amesteca cu frisca si cu smintina, sucul de lamiie. 5 foi gelatina alba se pregatesc conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca cu 50 g zahar si cu crema de brinza. Se lasa deoparte sa se intareasca. Zmeura se face pireu si se amesteca cu celelalte 3 foi gelatina muiata si 2 plicuri zahar vanilat. Pe blat se pune crema de brinza de vaci apoi se toarna piureul de fructe. Se amesteca cu o furculita si se da 4 ore la rece.