http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 250 g făină,1 gălbenuş,120 g unt, 5 linguri apă, puţină sare,1 lingură condimente provensale (se găsesc în magazin).
Umplutura: 750 g varză roşie, 2 cepe tăiate mărunt, 3 căţei de usturoi, 150 g şuncă taiată julien, 2 linguri ulei de măsline, 150 g supă din concentrat, 150 g brînză de oaie, 50 g seminţe de pin, unt pentru uns forma.

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se pune aluatul rezultat într-o folie şi se ţine la frigider 30 min. Se curăţă varza, se spală, se scoate cotorul şi se taie mărunt. În uleiul de măsline încins, se călesc ceapa, usturoiul şi şunca. Adăugăm varza şi supa şi fierbem totul pe foc mic 20 min. Se condimentează cu sare şi piper.
Aluatul se pune pe planşeta înfăinată şi i se dă o formă rotundă cu diametrul de 26 cm. Căptuşim cu aluatul astfel pregătit forma unsă cu unt, peste care aşezăm varza roşie. Brînza de oaie o presărăm bucăţele peste varză, presărăm şi seminţele de pin şi coacem în cuptor preîncălzit 35 min., la 175 grade C.