http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort Televizor
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Blat 1: compozitie: 4 oua, 4 linguri zahar, 1 vanilie, 1 praf de copt, faina cit cuprinde.
Blat 2: compozitie: 1 ou, 2 linguri cacao, 1 lingura smintina sau lapte, 3 linguri zahar, 50 g unt, 2 linguri lapte, 1 lingirita amoniac dizolvat intr-un paharut lapte pe foc si faina cit cuprinde.
Crema: o budinca, 200 g unt, 200 g zahar pudra, sucul de la o lamiie. Glazura: 200 g zahar pudra, 2-3 linguri cacao, 3 linguri apa fierbinte si se freaca in bain marie, pina se ingroasa ca o smintina. Cind e aproape gata se adauga unt cit o nuca.

Mod de preparare: Blat 1: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, faina cit sa iasa un aluta consistent, praful de copt. Se coace aluatul pe fundul tavii. Blat 2: Se face un aluat suficient de consistent care sa se poata intinde. Se coc 2 foi pe dosul tavii. Se amesteca untul cu budinca bine racita . Se asaza blatul 2(o foaie) se pune 1/2 crema, se asaza blatul 1, deasupra cealalta 1/2 crema, apoi a doua foaie din blatul 2. Crema: se freaca zaharul pudra cu unt si zeama de la o lamiie. Glazura: zahar pudra, 2-3 linguri cacao si 3 linguri apa fierbinte se freaca in bain marie, pina se ingroasa ca o smintina. Cind e aproape gata se adauga unt cit o nuca. Glazura fierbinte se toarna deasupra.