Tort Himalaya 
    
    Reţetă ovo-lacto-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 1 h 
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 8 albusuri spuma, 1/2 kg de zahar, unt, faina.
    
  Mod de preparare: Se bat 8 albusuri spuma cu 1/2 kg. de zahar, intocmai ca pentru bezele. Cu ajutorul cornetului se toarna 6-7 cercuri, de aceeasi marime, adica de vreo 22 cm, diametru, si cu un gol la mijloc, pe tavi unse cu unt, si presarate cu faina. Pentru usurinta, ca sa iasa cercurile de aceiasi marime, se insemneaza dinainte pe faina din tava cercurile cu ajutorul unui capac. Se coc la cuptor, la foc moale. Se aseaza cerucrile unele peste altele, lipindu-le intre ele cu spuma de albus. Se indreapta marginile, cu un cutit, se imbraca in albus si se fac prin prejur garnituri tot de albus, turnate cu un cornet mai fin. Se da iarasi la cuptor, sa se usuce cu incetul la foc cat se poate de moale. Golul din mijloc se umple cu frisca batuta amestecata cu zmeura, fragi, capsuni, castane zaharisite.
     
     |