http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Tom Yum Goong (Supă de creveţi dulce-acrişoară)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cani apa, 2 tulpini praz feliate (doar partea alba), 5 cm ghimbir feliat, zeama de la 1 lamaie,1 lingura sos de peste, 1 lingura sos de soia, 400 g creveti medii sau mari curatati, 2 ardei iuti taiati pe lungime in fasii late de 5 mm, 1/2 ceapa feliata, 2 linguri pasta de ardei iute prajita, 1 cutie ciuperci, 1 rosie mica coapta taiata feliute, 2 linguri frunze de coriandru, sare dupa gust.

Mod de preparare: Se da in clocot apa, intr-o oala, la foc mediu. Se adauga prazul, ghimbirul, zeama de lamaie, sosul de peste si se fierbe 2 minute.
Se adauga crevetii, se da in clocot si se fierb 3 minute. Se adauga ceapa, pasta de ardei iute si ciuppercile. Se fierb inca 7 minute.
Se adauga ardeii iuti si rosia, se stinge flacara.
Se asezoneaza cu sare si sos de peste. Se orneaza cu frunze de coriandru si se serveste.