http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Tochitură moldovenească
Reţetă tradiţională din România

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Carne de porc cu puţină grăsime, 2 cepe, ouă, mălai, telemea.

Mod de preparare: Se curăţă şi se taie ceapa, care se pune apoi la călit. După ce s-a prăjit bine, se taie carnea de porc în cubuleţe şi se adaugă lîngă ceapă, amestecând uşor pînă cînd carnea se rumeneşte bine. Cînd sînt gata, se toarnă peste carne 2-3 linguri de bulion subţiat cu o lingură de apă. În acelaşi timp, se pregăteşte şi mămăliga potrivit de tare şi, cît fierbe mămăliga, se fac şi ouă ochiuri pentru exact cîte persoane sînt la masă. Se aşează tochitura în farfurie cu mămăliga alături, iar oul ochi este aşezat pe mămăligă şi peste toate se rade puţină telemea.