http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Tocăniţă din măruntaie de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g ficat de pui, 300 g pipote de pui, o ceapă mare, un gogoşar, o roşie, pastă de ardei, boia, cremă de gulaş, 100 ml smântână, o linguriţă cu Delikat, 40 g untură sau ulei, sare.

Mod de preparare: Ficatul se spală bine. Pipotele se curăţă şi se spală cu atenţie. Ceapa tăiată mărunt se căleşte în grăsime până devine lucioasă. Se adaugă condimentele: boia, pastă de ardei, cremă de gulaş, apoi gogoşarul tăiat cubuleţe şi roşia tăiată felii şi măruntaiele. Se stinge cu 0,5 l de apă şi se fierbe la foc mic până se înmoaie pipotele. Punem sare şi smântână şi lăsăm să dea în clocot.
Se serveşte cu găluşte de făină sau paste făinoase.