http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, 1/2 kg ceapă, 4-5 linguri ulei, 1-2 linguri bulion, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa şi se pune într-o cratiţă la fiert împreuna cu uleiul, lăsând-o să se înmoaie puţin. Se adaugă bulionul, piperul şi sarea, se amestecă, apoi se pune carnea tocată şi apa necesară să acopere totul. Se lasă să dea un clocot, se amestecă cu lingura, se acoperă cu capacul şi se lasă să fiarbă foarte încet la foc mic, amestecând din când în când ca să nu se lipească, până când scade bine şi nu se mai cunosc bucăţile de ceapă. Când mâncărica este gata de pune mărarul şi pătrunjelul (păstrate la congelator) tocate mărunt se amestecă şi se lasă acoperit 5-10 minute.
Se serveşte cu mămăliguţă.