http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Tocană de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 900 g pui, 100 ml ulei, 500 g ceapă, 30 g bulion, 100 ml vin, boia de ardei, cimbru, dafin, usturoi, piper, sare.

Mod de preparare: Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se pune la prăjit în uleiul încins, după care se scoate în alt vas. În uleiul rămas se pune la prăjit ceapa tăiată felii subţiri, se adaugă boia de ardei şi bulionul, se stinge cu apă şi se răstoarnă peste carne. Se mai adaugă usturoiul tăiat mărunt, boabele de piper, o foaie de dafin, un fir de cimbru şi vinul. Se potriveşte de sare şi se fierbe până e gata carnea. La nevoie se mai adaugă apă. Se serveşte cu mămăliguţă caldă.