http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu vânat"

Tocană de mistreţ tînăr

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg carne mistret tanar, 3 morcovi, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 1 pahar mare de vin, 60 g unt, faina, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se trag cepele si morcovii taiati felii si se pun peste carnea din cratita. Se desface o lingura buna de faina in vin, se toarna peste carne, se amesteca si ses tinge cu 2 pahare mari de apa. Se adauga usturoiul sfaramat, sare, piper si se da la cuptor la foc potrivit, cam o ora. Se verifica daca bucatile de carne sunt bine fragezite.