http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Toast-uri cu broccoli
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g broccoli, 1-2 linguri ulei de masline, 1/4 l supa concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 g smantana dulce (sau frisca nebatuta), 2 galbenusuri, 100 g cascaval ras, sare, piper macinat, 1 varf de cutit Cayenne, 1 varf de cutit nucsoara.
In plus: 8 felii de paine (toast-uri), 2 linguri unt.

Mod de preparare: Se aleg buchetelele de broccoli, se spala, se lasa sa se scurga bine si se taie ceva mai marunt (daca sunt prea mari), apoi se pune uleiul la incins intr-o cratita si se calesc putin. Se toarna peste ele zeama de zarzavat si, cand da in clocot, se mai lasa 6-8 minute sa fiarba incet. Intr-un castron se bate bine smantana (frisca) cu galbenusurile, se incorporeaza cascavalul ras si se condimenteaza cu sare, piper Cayenne si nucsoara. Se scoate broccoli din cratita, se tine sub jetul de apa rece si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga. Se ung toast-urile cu un strat subtire de unt, se pun pe ele buchetelele de broccoli si se presara cu cascaval ras. Se asaza intr-o tava unsa cu unt, se baga in cuptorul incins la 200-220 garde C si se lasa sa se rumeneasca.
Se scot din cuptor, se garnisesc si se servesc imediat, fierbinti.