http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Tian provensal
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 vinete, 3 dovlecei, 6 rosii, 3 ardei grasi (mai mici), 7 catei de usturoi, 1 lingura de ierburi (cimbru, rozmarin, etc.), 200 ml ulei de masline, 12 masline negre, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati felii vinetele, dovleceii si rosiile si caliti-le, pe rand, circa 5-6 minute in ulei de masline. Puneti-le sa se scurga intr-o sita sau pe hartie absorbanta. Sarati-le si piperati-le.
In trei linguri de ulei, caliti apoi timp de 5 minute ardeii intregi, curatati de seminte. Puneti sare si piper.
Luati un vas de Jena, frecati-l cu cativa catei de usturoi, apoi asezati alternativ cate-un rand de vinete, dovlecei, rosii si ardei. La mijloc puneti restul de catei de usturoi (intregi), stropiti legumele astfel preparate cu ulei de masline si asezati deasupra ierburi uscate. Incingeti cuptorul si lasati legumele circa 45 de minute sa se rumeneasca.
Garnisiti-le cu masline si mai stropiti-le o data cu putin ulei cand le serviti.
Se pot manca fierbinti sau caldute.