http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Terină de şalău cu surimi
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g şalău file, 150 g surimi, 150 ml frişcă lichidă, 100 g brânză de vacă, 1 lămâie, 10 g sare, 5 g piper alb, 150 g aspic diluat.

Mod de preparare: Şalăul filetat se spală, surimi se decongelează şi se spală. Şalăul se fierbe, după care se lasă la rece. Surimi se dă într-un clocot şi se pun în apă rece. Şalăul se mărunţeşte, se introduce la cutter, se adaugă puţină frişcă lichidă şi puţină brânză de vaci, sare, piper şi zeama de lămâie, la sfârşit se adaugă aspicul dizolvat. Se aşează într-o formă dorită, decorând cu surimi şi se lasă la rece.

Se serveşte rece.