http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g file de peste, 4 foi de gelatina, 1 albus batut spuma, 300 g spanac, 250 g creveti, 3 cartofi mijlocii, 200 ml concentrat de peste, 1 lingura faina, 20 g unt, 2 cepe potrivite, 2 linguri smantana, 1 praf de sofran, 2 catei de usturoi.

Mod de preparare: Fierbeti pestele in apa cu sare timp de 10 minute. Dizolvati gelatina in zeama in care ati fiert pestele si amestecati cu bucatile de peste si cu 1 albus batut spuma.
Coaceti terina in folie de aluminiu pana se intareste, apoi taiati-o felii groase de 2cm. Curatati crevetii si spanacul. Taiati cartofii felii subtiri si prajiti-i in unt, la foc mic (aranjati in forma de disc). Intoarceti pe partea cealalta dupa cateva minute si scoateti-i pe o hartie absorbanta.
Topiti jumatate din unt si prajiti faina, apoi adaugati cate putin din concentratul de peste, sofranul si usturoiul. Fierbeti timp de 15 minute. Strecurati, adaugati 2 linguri de smantana si continuati fierberea timp de 2 minute.
Preparati soteul de spanac cu restul de unt, adaugati 1 praf de nucsoara si tineti la cald. Prajiti crevetii in ulei. Asezati soteul de spanac pe farfurie, intr-un strat rotunjit, puneti deasupra terina si peste ea crevetii. Asezati galeta de cartofi prajiti langa creveti si turnati sosul. Prajiti cateva foi de usturoi pentru ornat.