http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Terină de ficat cu sos

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ficat de porc, 300 g orez, 2 legături ceapă verde, 3 ouă, 1 ardei gras roşu, 400 g morcovi, 400 g ciuperci, 6 roşii, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, mărar, legume de sezon.

Mod de preparare: Orezul se spală în apă rece, se fierbe, se scoate într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Ficatul se spală şi se fierbe. Ceapa verde se curăţă şi se toacă mărunt. Se împarte în două: o parte se opreşte pentru sos şi o parte pentru terină.
Ficatul, ardeiul gras şi orezul se dau prin maşina de tocat carne, se amestecă împreună cu ceapa tocată, sarea şi piperul după gust. Se adaugă ouăle, o lingură de ulei şi se amestecă totul.
Se tapetează o tavă de cozonac cu hîrtie de copt prăjituri unsă cu ulei şi se toarnă amestecul. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace terina timp de 25-35 de minute, la foc mediu.
Morcovii se fierb şi se taie în bucăţi mai mici. Ciupercile se curăţă şi se călesc împreună cu restul de ceapă verde, sare şi piper.
Cînd sînt aproape gata, se adaugă morcovii şi roşiile pasate. Se fierb şi se servesc alături de terina de ficat şi verdeaţă tocată.
Se poate servi alături de o salată de legume de sezon.