http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Terină cu piure şi sos tomat

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne porc, 2 piepturi de pui, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 100 g prosciutto, 50 g pesmet, 3 ouă, 1 crenguţă de cimbru, 250 ml vin alb demisec, 1 legătură pătrunjel, unt şi făină pentru formă, 800 g cartofi, 4 roşii, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Carnea de porc se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se dă prin maşina de tocat împreună cu carnea de pui.

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se pun peste carne. Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se adaugă carnea amestecată cu ceapa şi se căleşte.

Se condimentează, se toarnă vinul alb, o cană de apă şi se fierbe până când s-a înmuiat carnea. Se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.

Când este suficient de rece se amestecă bine cu ouăle, pesmetul, prosciutto tocat mărunt, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul dacă mai este nevoie.

Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se introduce în cuptor. Se ţine 30-45 min., se scoate şi se lasă să se răcească în tavă timp de 10 min.

Se serveşte cu piure de cartofi şi sos de roşii cu cimbru.