http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Telemea pane pe pat de salată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 felii dreptunghiluare de telemea veche (fara apa), 1 lingura de faina, 1 ou, 2 linguri de pesmet, 2 linguri untdelemn.
Pentru salata: o salata verde, 1 catel de usturoi, 3 linguri de untdelemn, 2 linguri suc de lamaie, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se tavalesc feliile de telemea mai intai prin faina, apoi prin oul batut si pesmet. Se prajesc cam doua minute in untdelemn bine incins, apoi se baga la cuptor, vreme de 6-8 minute (la ultima treapta).
Salata: Se curata usturoiul si se taie in felii subtiri. Se pune in untdelemnul incins, pana cand acesta prinde miros de usturoi. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu sucul de lamaie, sare si piper.
Se spala salata, se taie ca taiteii si se asaza pe farfurii.
Se stropeste cu untdelemnul usturoiat, iar deasupra se pun feliile de telemea.