http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sandviciuri"

Tartine cu pastă din ouă fierte tari
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 ouă, o linguriţă cu vîrf de muştar, o lingură zeamă de lămîie, un vîrf de cuţit de piper, dupa gust, circa 100 g unt sau untdelemn sau 100 ml smîntînă, o ceapă mijlocie, facultativ, sardele sau pastă de sardele.

Mod de preparare: Ouăle fierte tari se taie mărunt cu cuţitul, se adaugă muştarul, zeamă de lămîie şi untdelemnul treptat, ca la maioneză, sau se leagă pasta cu unt moale sau smîntînă. Cine doreşte pune ceapă rasă fin sau ceapă verde, tăiată mărunt, cu frunze cu tot, piper măcinat şi pastă de sardele (anşoa) sau sardele cu tot untdelemnul (în care caz nu se mai pune utdelemn sau unt sau se pune numai cît este necesar, ca să se lege compoziţia). Se ung tartinele şi se decorează după gust.