http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sandviciuri"

Tartine cu margarină şi sardele
Reţetă semi-vegetariană

Ingrediente: 250 g margarină, o cutie de sardele de circa 200 g, circa 20 g măsline, 2-3 castraveciori acri (circa 100-130 g), 3 linguriţe cu vîrf de muştar, un gogoşar roşu, sare.

Mod de preparare: Margarina păstrată într-un loc mai cald din bucătărie, timp de 2-3 ore, se freacă cu furculiţa pînă cînd devine ca o alifie (se va trece chiar pe un vas cu apă caldă sau pe marginea sobei, fără să se topească). Măslinele se taie în bucăţele mici chiar de pe sîmbure (înlăturînd coaja dacă se desprinde uşor). Gogoşarul se taie în cubuleţe mici. Castraveţii se taie în felii subţiri, pe lungime, feliile se suprapun şi se taie în formă de chibrit, apoi pe lăţime, în cubuleţe (fără să se scurgă de zeamă). Cînd marginea este moale, se pun toate ingredientele menţionate şi 1/2 linguriţă cu sare fină, amestecînd compoziţia cu furculiţa pînă cînd se omogenizează ca o pastă, apoi se adaugă sare şi muştar, dacă mai este nevoie. Cu pasta, se ung feliile de franzelă sau cornuri.