http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Tartine cu ciuperci
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g unt, 50 g caşcaval sau parmezan, 250 g ciuperci, o ceapă de mărime mijlocie, 2 linguri untdelemn, o foaie dafin, 2 linguri zeamă de lămîie, vin sau oţet, un vîrf de cuţit piper, mărar, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Ciupercile bine spălate se taie mărunt sau se trec prin maşina de tocat. Ceapa tăiată mărunt se căleşte un minut în untdelemn, apoi se adaugă ciupercile, foaia de dafin, zeama de lămîie sau 50 ml vin sau o lingură de oţet, piper, o linguriţă de sare. Se lasă la foc mic acoperite să fiarbă circa 30 de minute, ca să scadă toată apa ce o lasă şi să se înmoaie. Cînd se iau de pe foc, se adaugă frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt. După ce se răcesc, se amestecă cu untul frecat (să fie moale). Pasta se săreaza şi cu ea se ung tartinele; deasupra, se rade caşcaval sau parmezan (direct peste tartine).