http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Tarte cu muguri de soia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 450 g făină, 180 ml lapte dulce, 1 dovlecel, 1 conservă de fasole neagră boabe, 2 ardei capia, 100 g muguri de soia, 50 g măsline verzi, 100 g curmale, 2 ouă, sare, piper, ulei de măsline, 100 g brînză feta, praf de copt, legume de sezon.

Mod de preparare: Laptele se pune într-un vas împreună cu o linguriţă de sare, piper, un pliculeţ cu praf de copt, 85 ml ulei, un ou şi făina. Se amestecă pînă rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă deoparte 15 minute.
Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în felii subţiri. Dovlecelul se taie în cubuleţe, se căleşte cîteva minute în ulei incins, se scot cu o spumieră şi se lasă la răcit. Fasolea se scurge de apă şi se pune într-un castron.
Se întinde aluatul intr-o foaie groasă de 1 cm, se decupează cercuri cu o cană şi se aşează în forme de tartă unse cu ulei.
Se umplu cu brînză rasă, cuburi de dovlecei, felii de ardei şi muguri de soia. Se aşează măslinele tăiate în jumătăţi, curmalele fără sîmburi, se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptor.
Se coc la foc mediu 25 de minute, se scot din forme şi se lasă să se răcească cinci minute.
Se servesc alături de o salată din legume de sezon.