http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Tarte cu dovlecei şi ceapă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g aluat fraged, 400 ml lapte smîntînit (degresat), 3 ouă, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 3 dovlecei, 200 g cartofi, 4 cepe verzi, 1 legătură cimbru proaspăt, 1 lingură seminţe de susan, sare, piper măcinat.

Mod de preparare: Întindeţi aluatul cît mai subţire şi îmbrăcaţi cu el 8 forme mici de tartă (antiadezive). Separat, bateţi într-un castron ouăle cu laptele, nucşoara, sarea şi piperul.
Tăiaţi dovleceii rondele, opăriţi-i cu apă clocotită şi lăsaţi-i să se scurgă. Curăţaţi cartofii, fierbeţi-i şi tăiaţi-i felii subţiri.
Puneţi în fiecare formă cîte un strat de dovlecei şi unul de cartofi (alternativ) şi turnaţi deasupra cîte 3 linguri din amestecul de ouă + lapte.
Presăraţi apoi ceapa tăiată rondele şi cimbrul tocat mărunt şi daţi tartele 30 de minute la cuptorul încins în prealabil la 210 grade C. Cînd sînt coapte tartele, presăraţi peste ele seminţele de susan.