http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tarte cu cremă şi căpşuni
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Pentru aluatul nisipos: 300 g faina, 125 g unt + 20 g pentru uns formele, 125 g zahar, 1 ou, 2 lingurite scortisoara pisata, 1 varf de cutit sare.
Pentru garnitura: 500 g capsuni, 250 ml lapte, 2 galbenusuri, 30 g faina, 80 g zahar, cateva frunze de menta.

Mod de preparare: Puneti intr-un castron 250 g faina impreuna cu zaharul, scortisoara si sarea, faceti o gropita la mijloc si incorporati untul moale, taiat bucatele, si oul intreg. Framantati repede aluatul cu varfurile degetelor si, cand devine omogen, faceti un bulgare si lasati sa se odihneasca la rece pana ce preparati crema.
Puneti laptele sa fiarba. Separat, bateti ouale cu zaharul si adaugati faina, amestecand bine. Turnati putin lapte fierbinte deasupra, bateti puternic cu telul. Varsati amestecul astfel obtinut in cratita cu lapte si lasati sa fiarba la foc mic, amestecand intruna, pana ce crema se desprinde de pe margini. Rasturnati-o intr-un castron si lasati-o sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si intindeti aluatul pe planseta. Imbracati cu el sase forme mici de tarta - unse si infainate -, puneti peste aluat hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole si dati tartele 15 minute la cuptor. Indepartati hartia si boabele de fasole si lasati-le sa se raceasca. Curatati capsunile, spalati-le si taiati-le in patru. Intindeti crema rece peste aluatul din cele sase forme, asezati deasupra sferturile de capsuni si decorati tartele cu frunzulite de menta sau, eventual, cu zahar tos.