http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tarte cu căpşuni
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 500 g făină, 130 g unt, 125 g zahăr, 3 ouă, două linguri de zahăr brun, sare, zahăr vanilinat, 3 linguri de apă, două linguri de amidon, 200 ml apă, 45 ml suc de lămâie, 100 ml sirop de căpşuni, o carambolă, căpşuni, unt.

Mod de preparare: Într-un castron se pun untul, zahărul tos, sarea, zahărul vanilinat, apa rece şi două ouă. Se mixează şi se toarnă în mijlocul făinii.
Se frământă până rezultă un aluat tare, nelipicios. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se întinde aluatul şi se decupează forme de tartă.
Se aşază într-o tavă tapetată cu unt şi se ung cu oul rămas, amestecat cu zahărul brun. Se coc timp de 10-15 minute la foc mediu, se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Într-un castronel se amestecă amidonul cu 3 linguri de apă până rezultă un lichid fără cocoloaşe.
Într-un ibric se pun pe foc sucul de lămâie şi siropul de căpşuni. Când a început să fiarbă, se adaugă lichidul de amidon şi se amestecă mereu, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se lasă să fiarbă până s-a îngroşat, apoi se toarnă în mijlocul tartelor. Se aşază tartele pe un grătar şi se lasă să se întărească jeleul.
Se servesc reci, alături de felii de carambolă şi căpşuni.