http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tarte cu brânză de vacă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g aluat fraged, 400 g branza de vaci proaspata, 6 oua, 160 g zahar pudra, 100 g stafide, 2 linguri rom, 200 ml lapte, 2 linguri Maizena (40 g), 1 lingura faina (20 g), 2 linguri zahar tos, sare.

Mod de preparare: Spalati lamaia, stergeti-o si radeti jumatate din coaja. Puneti intr-o craticioara 4 linguri de apa si romul si fierbeti stafidele pana ce se evapora tot lichidul.
Separati albusurile de galbenusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul pudra si adaugati, putin cate putin, Maizena (zeamil), faina, laptele, branza si pe urma stafidele si coaja de lamaie si amestecati bine pana ce compozitia devine neteda.
Incingeti cuptorul la 180 grade C. Intindeti aluatul fraged pe planseta infainata, decupati 8 cercuri (cu gura unui pahar rasturnat) si imbracati cu ele formele mici de tarta, unse cu unt si infainate.
Bateti 3 albusuri spuma, impreuna cu un varf de cutit de sare (celelalte albusuri nu se folosesc) si incorporati-le usor in compozitia cu branza si turnati umplutura peste aluatul din forme.
Dati tartele 30 de minute la cuptor, scoateti-le din forme si serviti-le caldute sau reci, presarate cu zahar tos.