http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tarte amandine
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pachet aluat fraged, 150 g migdale macinate, 50 g zahar, 100 g unt, 2 galbenusuri, 4 linguri dulceata (peltea) acrisoara de coacaze sau visine.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210 grade C. Imbracati cu aluat 4 forme mici de tarta, intepati aluatul de pe fundul formelor cu furculita si dati-le 5 minute la cuptor. Topiti untul, puneti-l intr-un castron impreuna cu migdalele macinate, cu zaharul si cu galbenusurile si amestecati-le bine, pana ce compozitia devine omogena. Scoateti formele de tarta din cuptor, turnati in fiecare cate o lingura de dulceata, iar peste dulceata puneti crema cu migdale. Nivelati umplutura si coaceti tartele inca 15 minute, pana ce s-au rumenit uniform. Lasati-le sa se raceasca, scoateti-le din forme si serviti-le reci.