http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Tartă fină cu brânză Camembert
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua, 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g), 2 linguri smantana groasa, 250 g aluat fraged, 50 g unt + 10 g pentru uns forma, sare, piper.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210 grade C si ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 26 cm.
Puneti aluatul in forma (imbracand si marginile), intepati-l cu o furculita, acoperiti-l cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole si dati-l 10 minute la cuptor. Cand incepe sa se coloreze, indepartati hartia si boabele de fasole si lasati-l sa se coaca inca 5 minute.
Curatati usor Camembert-ul de coaja si taiati-l lamele subtiri. Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le ca pentru omleta, adaugati smantana si gustati de sare si piper.
Scoateti aluatul din cuptor, lasati-l putin sa se raceasca, dupa care asezati deasupra lamelele de Camembert, intercalandu-le cu bucatele mici de unt.
Mai bateti putin omleta-crema, turnati-o peste lamelele de branza, dati tarta la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca frumos circa 20 de minute. Serviti-o fierbinte.