http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Tartă de varză acră cu praz şi bacon

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 10 g drojdie proaspata, 150 ml apa calduta, 200 g faina, sare, 20 g unt moale.
Pentru umplutura: 2 cepe, 100 g praz, 150 g bacon (slaninuta afumata), 1 lingura unt topit, 400 g varza murata taiata fideluta, 150 g smantana groasa, 2 oua, sare, piper, chimen macinat, 200 g cascaval ras.

Mod de preparare: Aluatul: Se inmoaie drojdia in apa calduta, se amesteca cu faina, sarea si untul si se framanta 3 minute pana ce se obtine un aluat neted. Se presara cu putina faina si se lasa sa creasca circa 30 de minute. Se intinde cu sucitorul si se imbraca cu aluat o forma rotunda (diametrul: 24 cm), ridicandu-l pe margini cam 2-3 cm. Se acopera forma cu un stergar si se mai lasa sa creasca inca 15 minute.
Umplutura: Se curata ceapa si se toaca marunt; prazul curatat si spalat se taie rondele groase de 1 cm, iar baconul se taie fasii subtiri. Se pune untul sa se-ncinga, se caleste putin ceapa, apoi se adauga prazul si varza, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba „al dente” - cu capac - aproximativ 15 minute la foc potrivit. Baconul se rumeneste - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Se bate bine smantana cu ouale, se condimenteaza cu sare, piper si chimen si se amesteca cu varza si baconul rumenit. Umplutura astfel preparata se intinde peste aluat si se presara cu cascaval ras. Se baga tortul in cuptorul incins la 200 grade C si se coace circa 30 de minute. (Ca sa nu se arda deasupra, se poate acoperi cu o folie de aluminiu.)
Se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se odihneasca, se taie bucati si se serveste fierbinte.