http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Tartă de dovleac cu brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 150 g faina, 1/2 plic praf de copt, 75 g branza de vaci slaba, 3 linguri ulei de masline, 3 linguri lapte, sare, grasime pentru uns forma.
Umplutura: 500 g miez de dovleac, 1 gogosar copt curatat si taiat fasii, 2-3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei iute (rosu), piper proaspat macinat.
Glazura: 3 oua, 150 g smantana dulce (subtire), 2 linguri verdeata tocata (salvie, rozmarin, cimbru), 150 g branza telemea, 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).

Mod de preparare: Aluatul - Se framanta un aluat din ingredientele indicate, se intinde si se asaza intr-o forma unsa (diametrul 30 cm), acoperind si marginile (circa 2 cm).
Umplutura: Se taie miezul de dovleac fasii (stifturi), se pune uleiul sa se-ncinga si se calesc - circa 3 minute - usturoiul tocat marunt, ceapa si ardeiul iute taiate feliute si fasiile de gogosar copt. Apoi se adauga stifturile de dovleac si se lasa sa mijoteasca inca 5 minute. Se sareaza, se pipereaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste aluatul din forma.
Peste ele vine glazura, adica ouale batute bine cu smantana si verdeturile tocate. Deasupra se presara telemeaua faramitata si masline (sau fasii de bacon), se baga tarta in cuptorul incins la 200 grade C si se lasa sa se coaca circa 30 de minute.
Se poate servi fierbinte sau rece.