http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina, 140 g unt, 100 g zahar, 2 galbenusuri.
Pentru crema: 1/2 l lapte, 140 g zahar, 4 galbenusuri, 50 g faina, un baton de vanilie, un pachet zahar vanilat.
In plus - 750 g zmeura.

Mod de preparare: Se face un aluat fraged care se tine doua ore la frigider. Cu el se captuseste o forma de tarta (26 cm diametru) sau mai multe forme mici, unse usor cu unt.
Se inteapa pe fund cu furculita si se baga la cuptor.
Dupa ce tarta s-a copt si s-a racit bine, se pune un strat de crema de vanilie si se umple cu zmeura.
Crema se prepara in felul urmator: Se freaca galbenusurile cu zaharul si praful vanilat.
Se amesteca si faina si se subtiaza cu laptele fiert (impreuna cu batonul de vanilie), turnat putin cate putin.
Se aseaza vasul cu crema pe baie de abur si se amesteca intruna pana ce se ingroasa. Se ia de pe foc si se mai bate pana se raceste.
Cand se serveste, se presara cu zahar pudra.