http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tartă cu mere şi miere
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g faina, 250 g unt moale, 100 g zahar, 1 ou, 750 g mere, 4 linguri miere, 750 g pere, sare.

Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti un aluat suplu. Inveliti-l intr-o folie de plastic si tineti-l la rece o jumatate de ora.
Incingeti cuptorul la 220 grade C.
Puneti mierea sa se topeasca impreuna cu untul la foc mic, intr-o forma de tarta din metal si luati-le de pe foc cand incep sa se caramelizeze.
Curatati fructele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le in sferturi si asezati-le pe fundul tavii.
Intindeti aluatul si inveliti fructele, indoind marginile foii pe dedesubt, puneti deasupra o folie de aluminiu si dati tava 40 de minute la cuptor.
Rasturnati-o cat este inca fierbinte si serviti-o calduta.