http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tartă cu lămâie (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 oua, 300 g zahar, 3 lamai, 80 g unt.
Pentru aluat: 250 g faina, 125 g unt, inca o bucatica de unt cat o nuca, 30 g migdale macinate, 80 g zahar tos, coaja de la o lamaie, 1 ou, sare.

Mod de preparare: Framantati un aluat din toate ingredientele si lasati-l sa stea 30 de minute la rece.
Radeti coaja celor 3 lamai, stoarceti apoi lamaile si amestecati zeama cu ouale frecate cu zahar, adaugand, la sfarsit, untul topit (80 g).
Incingeti cuptorul la 210 grade C, ungeti cu unt o forma de tarta, intindeti aluatul pe fundul si peretii formei si intepati-l cu furculita. Acoperiti aluatul cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole si dati-l 15 minute la cuptor.
Turnati umplutura in forma si coaceti tarta inca 25 de minute, la 180 grade C. O puteti decora, inainte de-a o servi, cu rondele de lamaie fierte 25 de minute intr-un sirop (apa + zahar).