http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tartă cu cocos
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pachet de foetaj, 400 g brînză de vaci, 100 g brînză ricotta, 100 g zahăr tos, 20 g zahăr brun, 200 ml smântână, 250 g fulgi de cocos, 3 ouă, 50 g stafide, zahăr vanilinat, esenţă de lămîie, o limetă, sare, unt, physalis, lapte de cocos.

Mod de preparare: Într-un vas mai mare se pun brînza de vaci, brînza ricotta, ouăle şi smîntîna.
Se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat şi esenţa de lămâie. Se mixează totul până când se topeşte zahărul şi rezultă o cremă.
Se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru 20 de minute.
Limeta se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Coaja rasă se presară peste crema de brânză, se pun fulgii de cocos, zahărul brun şi sarea.
Se adaugă stafidele, fructele de physalis tăiate în jumătăţi şi se amestecă. Crema obţinută se toarnă într-o tavă de silicon unsă cu unt, în care s-a aşezat foetajul.
Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc mediu circa 20-30 de minute. Când este gata, se scoate din tavă, se pune pe un grătar şi se lasă să se răcească zece minute, apoi se serveşte.
Putem înlocui un sfert din cantitatea de smântână cu lapte de cocos.