http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Tartă cu carne tocată şi ciuperci

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 ou, 125 g unt, 250 g faina, 1 lingurita (rasa) sare si deasupra 1 ceapa mare, 50 g bacon, 250 g ciuperci, 250 g carne tocata, 200 ml smantana, 2 oua, sare, piper, 50-70 g cascaval.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca toate ingredientelecu mana sau robotul. Se lasa 30min la rece, invelit in folie.
Pentru umplutura:
Se pune la calit, intr-o cratita antiaderenta sunculita taiata fin, apoi carnea tocata si ceapa taiata fin. Nu este nevoie de ulei caci a lasat carnea putin suc. Urmeaza ciupercile si se lasa totul la foc potrivit 10 min. la final se condimenteaza cu sare si piper si se pune amestecul la racit. Se intinde aluatul in forma de tarta (26cm) unsa si tapetata cu faina si se da la copt 8-10 min la 175 grade. Intre timp se amesteca ouale cu cascavalul razuit si smantana dulce. Se pune peste foi amestecul de carne, rece, si se toarna ouale. Se coace 45 min la 180 grade,
Se serveste calduta sau rece.