http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Tartă cu broccoli

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Aluat: 100 g de unt, 2 galbenusuri, un ou intreg, 50 ml de lapte, 250 g de faina.
Umplutura: 750 g broccoli, 200 g sunca fiarta, sare, 4 oua, 125 ml smintina, 50 g parmezan ras, praf de usutoi.

Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider 30 de minute ca sa se intareasca grasimea si sa se poata lucra. Apoi se intinde o foaie rotunda mai mare decit forma de tarta. Se curata, se spala si se desface broccoli in buchetele. Se fierbe 5 minute in apa cu sare la care se adauga praful de usturoi. Se scurge. Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se intinde aluatul intr-o forma rotunda, se da o margine, se lasa la cuptor 10 minute. Se amesteca smintina cu ouale, se condimenteaza si se taie sunca cubulete. Se pun buchetelele de broccoli pe tarta, la fel si cubuletele de sunca. Se toarna amestecul cu smintina deasupra si se coace 20 de minute.
Se serveste fierbinte.