http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Tartă crocantă cu broccoli
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g făină, 150 g unt, sare, 600 g broccoli, 1 ceapă, 1 lingură ulei, 30 g miez de nucă tocat, 3 ouă, 250 ml smîntînă, 6 linguri parmezan ras, piper, nucşoară rasă, 200 g roşii cherry.

Mod de preparare: Framantati faina, untul si 1/2 lingurita sare. Formati o sfera din aluat, infasurati-l in folie alimentara si lasati-l cca. 30 de minute la frigider.
Pregatiti broccoli si rupeti-l buchetele, apoi taiati-i cotoarele marunt. Puneti totul in apa cu sare si fierbeti cca. 5 minute, apoi scurgeti-le bine.
Incingeti cuptorul la 200ºC. Curatati ceapa, tocati-o si caliti-o in uleiul incins. Adaugati miezul de nuca si prajiti-l si pe el amestecand continuu. Amestecati ouale, smantana si cca. 4 linguri de parmezan, apoi condimentati cu sare, piper si nucsoara.
Ungeti cu grasime o forma plata de tarta sau de prajitura cu fructe (diametru 26 cm), apoi presarati-o cu faina. Asezati in mijlocul acesteia aluatul in forma de sfera si presati-l cu mainile pana il potriviti in forma. Asezati peste el amestecul cu broccoli, miezul de nuca, ceapa, precum si rosiile pregatite. Turnati pe deasupra smantana cu ouale, presarati tarta cu parmezan si coaceti-o cca. 45 de minute.