http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Tăiţei cu salată creaţă şi fistic
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g taitei, sare, o ceapa, o salata creata (de culoare rosu-maroniu), 100 g cascaval ras, 50 g fistic, 20 g unt sau margarina, 2 linguri vin alb, piper, 75 g smantana.

Mod de preparare: Se fierb taiteii in apa cu sare si se lasa sa se scurga.
Se curata ceapa si se toaca marunt.
Se spala salata, se scurge si se taie fasii subtiri. Fisticul se zdrobeste (sau se macina in masina de cafea).
Se caleste ceapa in untul incins, se adauga salata si 2 linguri de apa si se lasa un minut sa se dunstuiasca.
Se toarna vinul, se gusta de sare si piper, apoi se adauga smantana si jumatate din cascavalul ras.
Se toarna sosul astfel preparat peste taietei, se amesteca bine si se presara fisticul zdrobit si restul de cascaval ras.