http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Tăiţei cu pesto de ardei
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 ardei grasi rosii (eventual gogosari), 3 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura busuioc, 30 g migdale prajite si macinate, 50 g cascaval ras, 50 ml untdelemn, sare, piper, 2 lingurite boia dulce, 500 g taitei (eventual spaghete).

Mod de preparare: Se curata ardeii, se spala, se taie in patru si se dau prin masina de tocat. Se curata usturoiul, se rade, se spala verdeata, se scutura bine si se taie marunt. Se adauga migdalele, cascavalul si uleiul si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se fierb taieteii (sau spaghetele) in apa (multa) cu sare, circa 8-10 minute, se scurg si se amesteca cu pasta (pesto-ul) preparat anterior.