http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 dovlecei mici, 400 g taietei, 80 g de cascaval (neras), 2 legaturi de busuioc, 3 catei de usturoi, 100 ml ulei de masline, sare.

Mod de preparare: Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taiteilor. Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta jumatate se taie aschii.
Pentru pesto: se curata usturoiul, se zdrobeste intr-o piulita (mojar) impreuna cu frunzulitele de busuioc (cateva se pastreaza pentru ornat) si cu cascavalul ras si se toarna uleiul putin cate putin, amestecand intruna ca la maioneza. Apoi se tine la frigider pana ce s-au fiert taiteii. Se pune apa cu sare pe foc, se introduc taiteii si se lasa sa fiarba doua minute, din clipa cand incepe apa sa clocoteasca. Se adauga fasiile de dovlecei si se mai lasa inca doua minute. Se scurg taiteii si dovleceii, se pun intr-un castron incalzit si se amesteca usor.
Se orneaza cu frunze de busuioc si aschii de cascaval si se servesc cu pesto.