http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Surimi cu sos de mango
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g surimi, 2-3 fructe de mango sau 1/2 cutie compot de mango, 1 lingură sos de soia, 1 linguriţă rasă de zeamil (amidon de porumb), 1-2 cuişoare, 1 lingură oţet, cîteva fire de coriandru, 1 lingură ulei de măsline, 1/2 linguriţă rasă de ceapă tocată foarte mărunt, 2 linguri zahăr.

Mod de preparare: Dacă frunctele de mango sînt proaspete, le decojim după ce le oparim cateva secunde. Îndepărtam sîmburele, apoi le tăiem în cuburi cu marginile rotunjite. Ceea ce rezultă dupa fasonarea cuburilor de mango se fierbe bine împreună cu 200 ml apă şi 2 linguri de zahăr pînă ce siropul scade la jumătate. Introducem cuburile de mango în siropul fierbinte şi le lăsăm cîteva minute, fără a le mai fierbe. Dacă fructele sînt mai moi, atunci acestea vor trebui să stea doar cîteva secunde pentru a nu se înmuia. Scoatem cuburile de mango şi le dăm la frigider.
Desfacem zeamilul în puţină apă, apoi îl turnăm peste siropul de mango şi îl fierbem cîteva secunde. Lăsăm să se răcească puţin, apoi adăugăm pe rînd toate ingredientele.
Dacă folosim o conservă de compot de mango, atunci vom întrebuinţa siropul din compot exact ca atunci cînd folosim fructe proaspete, fără însă a mai adăuga zahăr.
Batoanele de surimi se trec prin apă clocotită cîteva secunde. Se aranjează pe un platou, apoi se toarnă sosul călduţ peste surimi.
Se lasă la rece cîteva minute înainte de a fi servit.