http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Surimi cu sos alb şi broccoli
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g broccoli, 200 g surimi, 150 ml vin alb, 250 g smantana, o lingura cu praf de curry, sare, piper, ulei de masline, o jumatate de lamaie, marar, portocala.

Mod de preparare: Broccoli se tin timp de zece minute in apa rece cu sare, apoi se pun la fiert in apa fierbinte ca sa-si pastreze culoarea.
Dupa ce au fiert se scurg de apa si se calesc cate cinci minute pe fiecare parte. Se scot din ulei si se asaza pe un servet de bucatarie absorbant.
Bucatile de surimi se introduc pentru doua minute in apa fierbinte amestecata cu vin alb.
Smantana se amesteca bine cu sare si piper dupa gust, se adauga praful de curry, o lingura cu ulei de masline si sucul de lamaie. Se acopera sosul cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru zece minute.
Broccoli si surimi se servesc cu sosul de smantana, presarate cu verdeata tocata.
Pentru un gust exotic, se foloseste o portocala in locul lamaii.