http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă ţărănească cu roşii şi cartofi
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri unt, 1 1/2 pahar lapte, 600 g cartofi, 300 g rosii, 2 cepe.

Mod de preparare: Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosiile curatate si taiate marunt. Se continua prajitul, adaugindu-se 1 lingura de faina si o lingurita de boia de ardei. Se stinge totul cu 3 litri de apa fierbinte. Cind supa a inceput sa fiarba, se adauga cartofii taiati in cuburi mici (sau fidea), se lasa sa mai dea un clocot si se adauga 1 ˝ pahar lapte fierbinte. Se fierbe pina cind sint gata cartofii si se gusta de sare Se serveste presarat cu patrunjel verde tocat.