http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă picantă de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 piepti de pui, 150 g sunca, 2 cartofi, 1 morcov, 1 telina, 1 ceapa, 1 gutuie, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline, oregano, conopida.

Mod de preparare: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Morcovul, cartofii si telina se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare.
Carnea de pui se spala, se dezoseaza si se taie in cubulete. Se pune o oala cu apa si sare la fiert, se adauga carnea, se spumeaza de doua ori, apoi se adauga legumele si gutuia tocate.
Se fierbe totul, se scot carnea si legumele din supa si se pun intr-o oala mai mare. Se mixeaza, se mai adauga din cand in cand supa, pana cand totul devine ca o crema consistenta.
Se pune oala cu crema din nou la fiert, se adauga putin ulei de masline, oregano tocat si piper dupa gust.
Se mai fierbe timp de cinci minute, apoi se indeparteaza oala de pe foc si se serveste supa turnand deasupra cate o jumatate de lingura cu otet balsamic si presarand oregano tocat.
In supa se poate adauga si conopida.