http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă minestrone cu cabanos
Reţetă tradiţională din Italia

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g cabanos, 2 catei de usturoi, 1 tulpina de praz, 300 g varza alba, 1 ardei gras, 1 dovlecel potrivit, 3-4 linguri ulei de masline, 250 g fasole boabe fiarta (eventual din conserva), 1 cutie rosii decojite (800 g), circa 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper macinat, 3-4 fire de patrunjel, cascaval ras (parmezan) pentru presarat.

Mod de preparare: Se taie cabanosul felii, iar usturoiul curatat se toaca. Celelalte legume se spala, se curata si se taie marunt. Se prajesc cabanosul si usturoiul in uleiul incins, se adauga prazul si varza si se lasa si ele putin sa se prajeasca. Se adauga apoi si restul legumelor si se calesc 1-2 minute, amestecand intruna. La urma se incorporeaza boabele de fasole (clatite sub un jet de apa) si rosiile taiate bucatele (cu zeama cu tot). Se lasa sa fiarba toate circa 15 minute la foc potrivit, se sareaza si se pipereaza.
Se serveste supa fierbinte si se presara - in farfurie - cu patrunjel verde tocat si cascaval ras.