http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi fainosi, un litru de apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 250 g piept de pui afumat sau alta afumatura, 2-3 linguri otet de vin, sare, piper macinat, 1/2 castravete pentru salata, 200 g smantana, 1/2 legatura ceapa verde.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati si se fierb 20 de minute in apa cu Vegeta sau Delikat. Cand sunt fierti, se zdrobesc in zeama lor cu o furculita (fara sa-i faceti piure). Se adauga afumatura taiata in patratele mici, otetul, sarea si piperul. Se curata castravetele verde de coaja, se taie in doua, se curata cu o lingura de seminte, apoi se taie felii subtiri si se pune in supa. Se adauga si smantana. Se gusta din nou de sare si de piper, apoi se pune supa sa se infierbante.
Se serveste cu coditele de ceapa taiata in ineluse subtiri si presarate deasupra.