http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă din carne de vacă (II)

Timp de preparare: 4 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg carne de vită cu os, 1 ceapă, 1-2 rădăcini pătrunjel, 1-2 morcovi, 1/2 ţelină, câteva boabe de piper, 1 lingură sare, 1 legătură pătrunjel.

Mod de preparare: Carnea şi oasele se spală în apă rece şi se pun la fiert tot în apă rece. După ce începe apa să fiarbă este foarte important să se spumeze imediat. Se pune o parte din sare, se amestecă o dată cu coada unei linguri de lemn, se lasă să mai dea 2-3 clocote, după care se ia spuma din nou. După aceea vasul cu spumă se acoperă cu un capac (lăsându-se o porţiune neacoperită pentru ieşirea aburului) şi se lasă să fiarbă 3-4 ore încet, cu clocote mici pe foc domol. Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă legumele. Eventual, dacă a fiert carnea înainte ca carnea să fie gata, se scoate carnea, se pune într-un vas cu apă rece puţin sărată (altfel carnea se usucă) şi se lasă legumele să fiarbă în continuare împreună cu oasele, atât cât mai este nevoie.
Când legumele au fiert, se scot cu atenţie să nu să se rupă, ele formând garnitura rasolului.
Supele trebuie servite foarte fierbinţi cu ce garnitură se doreşte: găluşte de griş, tăiţei de casă, orez etc. Supele, atunci când se servesc, se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Carnea din supă poate fi servită ca al doilea fel de mâncare. Ea poate fi garnisită cu legume din supă şi cu hrean ras sau cu diferite sosuri picante sau sos de roşii.