http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapa, 200 g sfecla rosie, 250 g varza acra (taiata fideluta), 5 carnaciori, 750 ml supa concentrata de pasare (Knorr+apa), 5 boabe de ienupar, 3 fire de marar, putin unt.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt, sfecla - curatata - se taie cubulete, iar varza - fideluta. Carnaciorii se prajesc si se taie felii groase de 1 cm.
Se lasa untul sa se topeasca (intr-o oala mai mare), se caleste ceapa si se stinge cu zeama de pasare (fierbinte). Se adauga varza si boabele de ienupar, se acopera oala cu un capac si se lasa supa sa fiarba circa 30 de minute, la foc potrivit.
Dupa 20 de minute se incorporeaza si sfecla si se fierbe inca 10 minute, pana ce se-nmoaie.
Cand totul e gata, se introduc si feliile de carnati.
Supa se serveste fierbinte, presarata cu marar verde taiat marunt.