Supă de suc de roşii 
    
    Reţetă de post (vegetariană) 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 25 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 4 linguri ulei, 1 ceapă mică tocată, 1 morcov mare ras fin, 1 l suc de roşii, 2 l apă, 1 linguriţă boia dulce, 1 linguriţă zahăr, sare după gust, 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat.
    
  Mod de preparare: Se căleşte uşor ceapa tocată, împreună cu morcovul, într-o oala încăpătoare, timp de 5 minute, pînă se aureşte. Se adaugă sucul de roşii, apa, boiaua, zahărul şi un praf de sare. Se fierbe timp de 15 minute. La sfîrşit, se adaugă o lingură de pătrunjel proaspăt tăiat. 
Se poate servi cu pîine prăjită, caldă sau rece.
     
     |