http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 1/2 l apa, 1 buc. ceapa, 1/2 lingura faina, 1/2 kg macris, un ou, 100 g slanina, 150 g smintina, 1/2 kg stevie, 50 g unt, verdeata.

Mod de preparare: Se curata si se spala foarte bine in mai multe ape stevia sau macrisul, apoi se opareste, se strecoara si se taie fisii. Se aseaza oala pe foc cu apa si cu ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce ceapa este aproape fiarta, se adauga stevia sau macrisul. Intr-o farfurie se amesteca faina cu putina apa rece, dupa care se toarna in oala. Se taie slanina in cubulete foarte mici si se caleste in grasime, apoi se pune in supa, unde se lasa sa se fiarba impreuna cu stevia 15-20 minute. Se bate un ou cu smintina.
Se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.